وب نامه مطهر
مقالات و سروده ها و روزنوشت ها و معرفی آثار
جایگاه ایران در کاروان توسعه بشری /2
----------------------------------------------
درآمد فروش جلبک بیش از درآمد نفت است
--------------------------------------------
سرمایه گذاری در علم بیوتکنولوژی و پرورش مصنوعی آلگ ها (جلبک ها) درآمدی بیش از درآمد نفت نصیب ایران می کند.
دکتر نسرین معظمی رئیس مرکز تحقیقات و بیوتکنولوژی خلیج فارس با بیان این مطلب گفت : ایران می تواند قطب بزرگ بیوتکنولوژی در جهان شود، به شکلی که با ارائه دانش فنی این علم در آمد سرشاری نصیب کشور شود ... کشت و پرورش مصنوعی آلگ ها در دریا از زمان های دور در کشورهای چین، کره و ژاپن رایج بوده است . در حال حاضر قیمت آلگ بر حسب نوع آلگ خشک بین 10 تا 150 هزار دلار برای هر تن است.
استفاده از آلگ های دریایی منبع معیشت و اقتصاد اغلب کشورهایی است که در مجاورت دریا قرار دارند و خلیج فارس با درجه حرارت ثابت، 10 ماه در سال یکی ازغنی ترین منابع آلگ در جهان است . هر سال میلیون ها تن آلگ در سواحل خلیج فارس و دریای عمان از بین می رود و صرف نظر از این که از این مواد ارزنده برای استحصال محصولات مختلف استفاده نمی شود، فساد آن ها باعث آلودگی محیط زیست و دریا نیزمی شود.
کشت و پرورش انواع جلبک ها به دلیل وسعت و حجم کار و نیاز به نیروی انسانی ،یکی از بنیان های اساسی توسعه اجتماعی، اقتصادی و صنعتی در کشورهای مجاور دریاها و اقیانوس هاست و ایران با داشتن 1800 کیلومتر ساحل می تواند یکی از بزرگ ترین منابع توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال در ارتباط با صنایع وابسته به دریا باشد.
درباره خواص دارویی آلگ طی 11 سال گذشته بیش از 180 داروی ضد سرطان از جلبک های دریایی شناسایی شده که در حال حاضر 20 عدد از آن ها مراحل ارزیابی بالینی را طی می کنند و در زمینه تولید داروهای ضد سرطان قراردادی با یک شرکت فرانسوی امضاء شده است . 500 گونه آلگ ماکروسکوپی مستقیماً به صورت غذا، افزودنی به غذا و برای استخراج مواد شیمیایی و دارویی، مصرف جهانی دارند که 20 گونه از آن ها به صورت صنعتی پرورش داده می شوند. ماده ای به نام اسید « کاساهکسائونیک»در شیر مادر وجود دارد . این ماده نقشی اساسی در پر ورش و رشد بافت چربی سیستم مغزی - عصبی نوزادان ایفا می کند و تاکنون در هیچ منبع گیاهی و دامی به جز برخی از آلگ ها شناسایی نشده است . این ماده از برخی از آلگ ها قابل استخراج است و می توان آن را به شیر خشک افزود و از این طریق شیر خشک را غنی سازی کرد. (همشهری، 7/۵/۸۱)
گزیده ای از کتاب « آیا به از این نمی توان بود؟»نوشته شفیعی مطهر
موضوعات مرتبط: مقالات
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: مقالات
تاريخ : سه شنبه 1 تير 1395نظر بدهید
| 6:35 | نویسنده : سید علیرضا شفیعی مطهر | درباره وب
نويسندگان
موضوعات وب
لينک دوستان
تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
وب نامه شفیعی
مطهر و
آدرس
modara.LoxBlog.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
لينک هاي مفيد
برچسبها وب
آخرین مطالب
پيوندهاي روزانه
آرشیو مطالب
لينک هاي مفيد
امکانات وب